Cum faci un video bun de prezentare “About me” cu care să iei castingurile? Ce alte videouri să mai încarci pe profilul tău?

This article is available only in Romanian.

Ai un profil bine făcut, completat, ai încarcat inclusiv poze bune de casting și te gândești că e suficient? Nu, nu este.

Pentru o industrie a imaginilor în mișcare, este esențial să oferi regizorilor oportunitatea de te vedea și auzi în cel puțin un material video. Fotografiile sunt incomplete, nu sunt suficiente în a-ți capta prezența autentică, energia și carisma pe care le ai în tine!

De ce să mai faci și un video sau chiar mai multe cu tine?

Pentru că:

  • Garantat, cu acest video iți crești semnificativ șansele să iei joburi!
  • Regizorii și producătorii vor să știe și cum ești tu ca om! De multe ori ei întreabă directorii de casting despre personalitatea talentului/actorului, despre cât este de deschis, entuziasmat sau dificil ca persoană, nu numai despre talent, pentru că și aceste detalii contează.
  • Uneori când ajungi pe shortlist și lupta se dă între doua talente dintre care regizorului îi este foarte greu să aleagă, se poate ca decizia finală să fie influențată de aceste aspecte, de cum ești tu în realitate, ce tip de personalitate ai, cât ești de serios, punctual sau flexibil în lucru.

    Ce e mai bun decât un “About me video” pe care să îl deschidă regizorul? Prezintă-te tu, nu lasă acest detaliu important la latitudinea directorului de casting care poate nici nu te cunoaște atât de bine, ori nu cunoaște fix acele calități ale tale despre care tu ai vrea să se știe.

Așadar, treci la treabă 🙂 Iată câteva informații care sa te ajute:

Am un reel, mai fac și acest video?

Da! Chiar dacă ai sau nu un reel, cu atât mai mult dacă nu ai, e nevoie și de un “About me” video de prezentare cu tine.

De ce? Pentru că acesta este altfel. Te reprezintă pe tine natural, tu pur și simplu, nu într-un rol. Arată cum ești tu ca om.

Ce spui în acest video?

Dacă ai avea maxim 2 minute la dispoziție cu regizorul tău preferat, ce i-ai spune despre tine? Ei bine, despre asta este acest video. Pornește camera/telefonul (da, nu e nevoie de nimic complicat sau prelucrat) și vorbește despre tine ca și când regizorul ar fi în fața ta. Nu se știe niciodată când acest video va fi accesat chiar de el! 😉

Un video de ideal 1-2 minute, în care trebuie să-ți arăți personalitatea, adică să nu interpretezi, ci să fii tu. Știm că nu este atât de ușor pe cât pare, pentru că în general actorul este antrenat să interpreteze. Totuși, acest “About me video” este despre tine ca om, abține-te să joci. Fii doar tu, relaxat, natural.

Nu există o descriere clară cu privire la ce anume trebuie să conțină. Poți spune la liber tot ce dorești tu, ce consideri tu relevant despre tine sau ceea ce ți-ar plăcea ca alții să știe despre tine.

Iată câteva sugestii, cum ar fi bine:

  • Începi prin a te prezenta: prenumele, vârsta, localitatea, ocupația.
  • Continuă apoi cu pasiunile, cu ce calități te definesc, ce talente ai și de ce să te aleagă pe tine sau pur și simplu o întâmplare care te-a marcat și te-a determinat să încerci această carieră artistică.
  • Fii cât mai natural(ă) și relaxat(ă)), important este să te vadă regizorul pe "cameră". Nu exagera cu nimic, nu “juca” nimic. Pentru “joc” și “showoff” ai restul videourilor ( vezi mai jos detalii).

Cu ce îl realizez, cum?

Nu există reguli în ceea ce privește calitatea imaginii sau alte aspecte tehnice. Îl poți face și cu telefonul, ideal în format landscape (filmat pe orizontală). Important este să ai lumină bună și un fundal neutru, de preferat, dar la fel de bine îl poți face și cu telefonul mergând pe stradă, dacă acest lucru te-ar defini mai tare.

Avantajul este că îl poți face de mai multe ori până îți iese cea mai bună variantă! Chiar îți recomandăm să repeți, să faci mai multe variante și să o alegi pe cea mai bună!

Pentru mai multe detalii despre vestimentație, culori, verifică și Cum să fie pozele și videourile de prezentare pe profilul tău, ca să iei castingurile?

În ce limbă sa fie, română sau engleză?

Câte unul în fiecare limba vorbită (pe care o stăpânești, poate fi și nivel începător), ideal unul în engleza. Dacă vorbești mai multe limbi străine, precizează-le în fiecare video la început, în partea de prezentare.

Poți opta și pentru un singur video, în engleză sau română, în care menționezi la început ce limbi vorbești, cu un “demo” (câteva cuvinte în fiecare limba vorbită).

Gata, ești pregătit, ai toate informațiile!

Acum filmează-te și încarcă videoclipul pe profilul tău, nu mai aștepta! Tot ce trebuie e să ai e un telefon mobil și puțină inspirație.

Suntem cu ochii pe profilul tău, abia așteptăm să îl vedem și să te cunoaștem! 🙂

Ce alte videouri mai pot încărca pe profilul meu pentru a-mi crește șansele la castinguri?

Showreel sau Demo Reel

Dacă ești profesionist este esențial să ai un showreel cu interpretarea ta artistică! Nu ai încă unul? Te ajutăm noi cu toate informațiile necesare, ca să nu mai ai nicio scuză că nu l-ai făcut 😉 Citește aici Cum sa faci un showreel bun dacă ești profesionist?

Monolog

Nu ai un Showreel? Îți recomandăm să îți încarci pe profilul tău măcar un monolog. Cum altfel să transmiți că ești artist și ce faci? Alege o partitură care te avantajează și filmează-te. De preferat să ai un monolog în limba nativă și unul într-o limbă străină, pe care o stăpânești.

Dansator, cântăreț sau artist profesionist și nu ai un Demo Reel?

Încarcă un videoclip în care îți pui în evidență aptitudinile artistice.

Amator?

Showreel-ul este opțional. Încarcă în schimb orice material video cu tine relevant pentru domeniul artistic.

Dansezi, cânți, mergi pe role, joci tenis? Ai abilitatea de a vorbi limba engleză cu un accent anume sau chiar diferite accente, știi să cânți la chitară sau să reciți poezii? Fă-ți un video în care te prezinți astfel. Cu un smartphone, filmează-te și încarcă-l, nu mai aștepta. Arată-ne ce știi tu mai bine sa faci, ce talente ascunse ai! 🙂

Ce NU trebuie să arăți, ce videouri nu te vor ajuta?

Exclus:

  • NU încărca videouri de genul Tik Tok. Nici videouri cu filtre, foarte prelucrate sau care nu spun și nu arată nimic despre tine.
  • NU clipuri de 2 secunde de tip selfie, Boomerang-uri, clipuri în care tu nu apari sau în care fata ta nu e clară. Nu sunt relevante pentru aceasta industrie, nu vei lua castingul cu ele, le vom șterge de pe profilul tău, pnu prezintă interes.
  • NU videouri de grup sau neclare în care nu ești bine singularizat, în care nu se înțelege care dintre actanți ești tu.
  • NU încărca mai mult de 5 videouri pe profilul tău! Alege top 3 video (“About me”, showreel sau monolog și unul cu ce talent/talente mai ai) cu care să te prezinți, cele mai bune! Directorii de casting, producătorii și regizorii nu au timp și nici răbdare să vizualizeze mai mult de câteva minute de video cu fiecare talent. Selectează ce e esențial, altfel riști să le pierzi atenția și să ratezi castingul.

Cum încarc aceste videouri pe profil?

Loghează-te în contul tău. Mergi în Dashboard > My profile > Edit Profile - secțiunea Videos unde ai zona Upload New Videos - Drag & Drop fișiere din calculator sau click în zona respectivă și ți se deschide fereastra pentru a selecta și încărca videouri noi din telefon/calculator.

Atenție la formatul și mărimea videoclipurilor: formate acceptate: MP4, AVI, MOV, WMV și mărimea maximă/video: 500 MB. Nu încarca poze in secțiunea video, nici invers, vei primi mesaj de eroare.

Iată aici câteva exemple de cum ar trebui să arate un video bun de prezentare “About me”, showreel, demo reel, monolog sau video cu talentul tău - Exemple videouri “How to”

Verifică și articolele

Citește în Help Center restul secțiunilor referitoare la construirea profilului. Verifică și celelalte Articole pentru a fi cât mai bine pregătit la castinguri. De tine depinde să iei joburile!

Ai citit articolele noastre, dar tot nu ești sigur că îți poți face singur materialele și vrei să apelezi la profesioniști? The Cast List îți oferă servicii opționale (exemplu: realizarea de materiale foto-video, “About me” video, monolog, demo reel, self-tape-uri, showreel, casting coach sau consiliere profesională), cu echipa noastră sau cu partenerii fotografi, regizori și directori de casting. Dacă îți dorești unul dintre aceste servicii, contra cost, transmite-ne un e-mail cu solicitarea ta pe contact@thecastlist.com