Gestionarea contului și profilului meu

Pentru a te loga, mergi direct în pagina de Login, adică aici: https://thecastlist.com/login. Mergi la Login dacă deja ai un cont și o parolă setată, adică te-ai înregistrat anterior.

Gestionează-ți setările contului din pagina “Edit Profile” în secțiunea "Account settings”: https://thecastlist.com/dashboard/edit-profile?selected_tab=account. Iți poți actualiza numele, adresa de email și numărul de telefon.

Atenție! Verifică adresa de email și numărul de telefon, asigură-te că sunt corect scrise, ca să primești toate informațiile legate de castinguri pe email și sms.

Dacă ți-ai uitat parola setată (pe care ți-ai pus-o la creare contului sau la preluarea profilului) ți-o poți reseta astfel:

În pagina de Login, adică aici: https://thecastlist.com/login dai click pe: Forgot your password? Click here to reset it și ți se deschide o fereastra, bifezi in ea “Talents, Actors & Real People”, introduci adresa de email sau numărul de telefon (este suficient unul dintre ele, nu sunt necesare ambele), apoi apeși butonul “Send me the password reset link”. Primești un mesaj de confirmare că ți s-a trimis un email sau un sms cu link-ul de resetare a parolei.

Dacă îți apare cumva mesajul: “No account was found with this email address or phone number.” înseamnă ori că nu ai un cont de talent pe platforma, ori că ai introdus greșit e-mailul sau numărul de telefon (platforma nu le regăsește). Încearcă sa le mai introduci încă o data, corecte.

Mergi pe linkul primit in email (verifică și în Spam sau Junk dacă emailul nu este în Inbox) sau pe sms, îl deschizi și introduci de 2 ori noua parolă dorită. Bifează cele 3 căsuțe, apoi apasă butonul “Set password” . Gata! 😊 Ti-ai setat noua parolă pe cont, ai grijă să o salvezi bine.

În pagina “Edit profile” secțiunea “Account settings”: https://thecastlist.com/dashboard/edit-profile?selected_tab=account ai “Change Password”.

Ai posibilitatea de a-ți șterge profilul, oricând vei dori să o faci, din pagina “Edit Profile” => Account Settings: https://thecastlist.com/dashboard/edit-profile?selected_tab=account, apăsând butonul “Delete profile”.

Odată șters, contul nu mai poate fi recuperat. În cazul în care în viitor îți dorești să revii pe The Cast List, trebuie să urmezi din nou procesul de înregistrare. Gândește-te înainte de a-ți șterge contul, ești sigur că vrei să renunți la acest domeniu?

Momentan îți poți vizualiza profilul într-o singură limbă, limba engleză. Doar pagina de “Jobs” are 2 variante de limbă: română și engleză. În viitor vor exista setări în funcție de limba maternă.

În paginile “Dashboard” și “My Profile” ai butonul “Edit Profile”.

Mergi în pagina de “Edit Profile”, secțiunea Photos => Upload new pictures. Atenție la formatul și mărimea pozelor: formate acceptate: JPG, JPEG și PNG și mărimea maximă/poză: 15 MB. Dacă nu respecți formatul și mărimea, nu vei putea urca pozele, vei primi mesaj de eroare.

Mergi în pagina de “Edit Profile”, secțiunea Photos, mergi cu cursorul pe poza pe care dorești să o ștergi și apasă pe butonul “Delete”.

Mergi în pagina de “Edit Profile”, secțiunea Photos. Mergi cu cursorul pe poza pe care dorești să o muți și cu ajutorul Drag & Drop o plasezi pe locul dorit. Procedezi astfel, cu Drag & Drop, pentru a-ți așeza pozele în ordinea preferințelor, recomandăm să le pui primele pe cele mai actuale, care te reprezintă cel mai bine acum.

Mergi în pagina de “Edit Profile”, secțiunea Photos. Poza pe care apare “Profile picture” este poza ta actuală de profil, adică prima poză cu tine, cea pe care o văd directorii de casting, producătorii și regizorii când sunt listate propunerile de casting.

Mergi în pagina de “Edit Profile”, secțiunea Photos, mergi cu cursorul pe poza pe care o dorești de profil și selectează “Make Profile Picture”. După ce ai selectat poza de profil, mergi cu cursorul pe ea și îți apare butonul de “Crop”. Il apeși, se deschide o fereastră în care poți să ajustezi încadratura pozei astfel încât focusul să fie pe fața ta, iar fața să fie centrată.

Poza de profil trebuie să fie cel mai bun headshot pe care îl ai, să te reprezinte 100%! Trebuie să fie poza care să îl facă pe regizorul care nu te cunoaște să își dorească să intre pe profilul tău! Să dea “click” pentru a afla mai multe despre tine. Poza de profil este primul contact pe care îl are cu tine și poate fi decisivă.

Poza ta de profil trebuie să fie actuală! O poză în care trăsăturile feței sunt foarte clare, o poză frontală și în care ți se văd bine ochii. Ochii reprezintă cea mai importantă trăsătură facială și trebuie să fie vizibili, de preferat să fie o poză color.

NU sunt bune ca poze de profil, nu-ți seta ca poză de profil:

 • planuri medii sau întregi (nu se văd trăsăturile feței);
 • poze cu decor, pentru că distrag atenția de la tine;
 • poze cu profile sau semiprofile, pentru că nu au relevanță, nu ți se văd ochii;
 • poze cu ochelari de soare sau alte accesorii pe cap sau în păr, de care nu te mai vezi 😊 .

Mai multe detalii despre poze găsești la întrebarea: Cum trebuie să fie pozele mele de casting pe care le urc pe profil?

Mergi în pagina de “Edit Profile”, secțiunea Videos => Upload New Videos. Atenție la formatul și mărimea videoclipurilor: formate acceptate: MP4, AVI, MOV, WMV și mărimea maximă/video: 500 MB.

DA! Dacă procentajul de completare al profilului tău nu este minim 50%, nu vei fi vizibil în căutările de casting! Un profil ce nu are procentajul de completare minim 50% NU poate fi aprobat și astfel NU va fi vizibil în căutările de casting, directorilor de casting, regizorilor, producătorilor sau profesioniștilor din industrie. Iar, dacă nu vei apărea în căutările de casting, practic șansele de a lua un rol sunt inexistente.

Cu cât ai un procentaj mai mare de completare al profilului, cu atât ai șanse mai mari să apari primul în căutările regizorilor, producătorilor sau directorilor de casting și să fii propus/ales pentru castinguri.

Ca să-ți crești acest procentaj, mergi pe pagina “Edit Profile”, verifică toate secțiunile și câmpurile, iar acolo unde vezi că a rămas necompletat, trece informațiile lipsă. Exemplu de câmpuri care poate ți-au scăpat necompletate: “About me”, “Permis de conducere”, “Aptitudini” sau “Instrumente muzicale” la care cânți ori diverse detalii fizice despre tine, ca de exemplu: tatuaje, piercing, chiar și mărimea hainelor.

Și evident, nu uita “Experiența” să o completezi, dacă ai!

Ce altceva vrei să știe despre tine un regizor, director de casting sau producător, când se uită pe profilul tău și se gândește dacă să te cheme la un casting sau nu? Spune-le aici, pe scurt, în această secțiune.

Nu există o “rețetă” bună sau una greșită pentru că este vorba de cum alegi tu să te prezinți, e opțiune personală și nu există “așa da” sau “așa nu”, e alegerea ta ce vrei să transmiți. Putem să îți dăm doar câteva sugestii: “Îmi doresc să joc în proiecte ca …, sunt pasionat/ă de …, locuiesc în orașul …, dar nu am o problemă să călătoresc pentru un job sau casting, admir foarte mult ...”, sunt doar câteva exemple generale, pentru că nota personală îți aparține. Tu știi cel mai bine cu ce vrei sa cucerești! 😊

Atunci când te înregistrezi pe The Cast List, ai la dispoziție câmpul “Minimum required budget” care înseamnă bugetul minim acceptat de tine, bugetul minim pe care dorești să fii contactat pentru proiecte, de la care vrei să pornești și sub care nu ești dispus să scazi. Recomandarea este să ți-l setezi și comunici corect. Scrie suma minimă dorită în acel câmp și alege moneda.

Directorii de casting, producătorii, îl vor vedea și vor ține cont de el în procesul de casting astfel: au un rol care se plătește cu 150 euro/zi de filmare, dar bugetul minim acceptat de tine este 250 euro, în acest caz nu te vor deranja! Vor invita la casting talentele care se încadrează în bugetul lor, cele care au trecut între 50 - 150 euro, de exemplu. Acest lucru NU înseamnă că, dacă există un rol cu un buget mai mare decât cel minim solicitat de tine, nu vei primi acel buget mai mare.

Mai multe informații despre ce bugete se practică în funcție de rol/job găsești aici: Cum setezi și comunici bugetul minim pe care ți-l dorești pentru un job?

După ce treci de Register, ajungi pe profilul tău în Dashboard. Aici poți alege joburile pentru care dorești să primești anunțurile de casting. Recomandat este să faci selecția acestora conform cu pregătirea și așteptările tale financiare. Poți alege între joburile de mai jos dând click pe varianta/variantele pe care le dorești. Apasă butonul “Next” pentru a se salva selecția:

 • Actor profesionist = Actor;
 • Figurație simplă = Extra;
 • Figurație specială = Special Extra;
 • Public spectator = Audience;
 • Altceva = Other;
 • Toate = Everything;
 • Încă nu știu = I don’t know yet.

Mai multe informații despre descrierea fiecărui job în parte și cu cât se plătește fiecare găsești aici: Cum îți alegi castingurile și joburile potrivite pentru tine și cu cât este plătit fiecare?