Cum îți completezi profilul pe The Cast List, ca să iei joburi?

An english version of this article is available. Click here.

Te-ai înregistrat cu un profil pe The Cast List, singura platformă internațională de casting dedicată promovării talentului românesc, iar acum te întrebi cum să faci să iei cât mai multe castinguri?

Ești unde trebuie! Acest articol îți va explica de ce cheia către job-uri este profilul tău!

Îți crești vizibilitatea profilului tău & te asiguri că ești printre primii pe lista de casting

Verifică în Dashboard procentajul de completare al profilului tău. Cu cât procentajul de completare al profilului este mai mare, cu atât șansele tale de a lua un job cresc!

De ce?

Primele talente care apar în căutările de casting sunt cele care au procentajul de completare al profilului cât mai mare. Talentele sunt listate în ordine descrescătoare, de la cele care au procentajul cel mai mare până la cele care îl au numai 50%. Cele care au sub 50% nu apar în căutările de casting.

De ce e important să apari printre primii?

Concurența este mare. Dacă în urma unei căutări, au rezultat câteva sute de talente care se încadrează pe tipologie (exemplu: brunetă cu ochii albaștrii sau tânăr 18-25 ani), nimeni nu va avea timpul necesar și răbdarea să vadă fiecare profil în parte. Poate la cei cu procentajul de completare al profilului 50% nu se mai ajunge.

Dacă vrei să fii sigur că profilul tău este văzut, crește-ți acum procentajul de completare și asigură-ți o poziție printre primii pe lista de casting!

Cum să completezi profilul și cu ce informații, ca să îți crești șansele la joburi?

Loghează-te în contul tău de talent. Mergi in Dashboard > My Profile > Edit Profile și apoi pe fiecare secțiune în parte pentru a completa cât mai multe câmpuri în profilul tău, cu informații corecte și actuale despre tine, astfel:

Detalii fizice, sporturi practicate, limbi străine vorbite sau orice talent ai, menționează-l!

Un detaliu, cât de mic, ca înălțimea, culoarea ochilor sau a părului, un instrument muzical, o limbă străină vorbită, poate fi decisiv în obținerea jobului.

Completează-le, cu atât mai mult cu cât ai ceva deosebit, o particularitate sau abilitate care te diferențiază!

Verifică aici ce nu ai completat:

Exemplu:

Un proiect în care un personaj trebuie să știe să înoate. Pe lângă celelalte criterii de selecție existente (bărbat/femeie, vârstă, detalii fizice etc.), un filtru important va fi “Sport” - campul “Înot”. Dacă tu știi să înoți, însă ai sărit peste acest câmp fără să îl completezi, pierzi șansa de a participa la acest proiect. Nu ți-ai completat câmpul “Înot”, nu apari în rezultatele căutării, nu ești luat în calcul la acest casting. Astfel, ai pierdut o șansă, un posibil proiect, un posibil job.

Scurtă prezentare text "About me" - hai să ne cunoaștem!

Tu ai lucra cu cineva despre care nu cunoști nimic? Scrie câteva cuvinte despre tine. Ce crezi tu că e relevant și vrei să știe despre tine producătorii, regizorii și directorii de casting, ca să te aleagă pentru proiectul lor? Vorbește-ne despre pasiunile și hobby-urile tale, ce îți place, la ce te pricepi sau ce talente ai. Hai, nu-ți fie rușine, promovează-te! 😊 Nu există o “rețetă” bună sau una greșită pentru că este vorba despre cum alegi tu să te prezinți, e o opțiune personală și nu există “așa da” sau “așa nu”. E alegerea ta ce vrei să transmiți.

Doar câteva sugestii:

“Îmi doresc să joc în proiecte ca …, sunt pasionat/ă de …, am un talent …… îmi place să ……pasiunile și hobby-urile mele sunt …… gătesc ….., ….locuiesc în orașul …, dar nu am o problemă să călătoresc pentru un job sau casting, admir foarte mult ...”. Sunt doar câteva exemple generale, pentru că nota personală îți aparține. Tu știi cel mai bine cu ce vrei să cucerești!😊

Bugetul dorit de tine: setează-l corect și menționează-l.

Mergi în My Profile > Edit Profile unde ai și câmpul “Minimum required budget” - bugetul minim acceptat de tine, pe care dorești să fii contactat pentru proiecte, de la care vrei să pornești și sub care nu ești dispus să scazi. Scrie suma minimă dorită și alege moneda.

Recomandarea este să îți setezi corect bugetul, ținând cont de imaginea, talentele și experiența ta anterioară. Mai multe informații despre ce bugete se practică în funcție de rol/job găsești într-un articol dedicat, aici: Cum setez corect bugetul meu?

Notă:

NU înseamnă că, dacă există un rol cu un buget mai mare decât cel minim solicitat de tine, și ești ales pentru acel rol, nu vei primi bugetul mai mare/bugetul rolului.

Experiență

Pentru unele proiecte s-ar putea să fie o cerință obligatorie.

Mergi in My Profile > Edit Profile > Experience și click “Add experience” pentru a adăuga experiența ta anterioară.

Acordă importanța cuvenită și completează cât mai mult, trece toate proiectele la care ai participat, cu siguranță sunt un plus și te vor ajuta la castinguri, vei avea un avantaj. Cu cât rolul este mai important, cu atât s-ar putea ca experiența completată să conteze, să fii ales și datorită experienței anterioare.

Vezi aici detalii: Cum completez experiența pe profilul meu?

Nu ai experiență?

Nu te îngrijora, există pentru toate un început. Și asta poate fi un avantaj!

Pentru unele proiecte contează mai mult să fii un “fresh talent”, cum se spune în industrie, adică să nu mai fi apărut în nicio reclamă, imaginea ta să fie complet nouă. Producătorii, regizorii, directorii de casting sunt mereu în căutare de fețe noi și talente proaspete, încă nedescoperite, așa că ai încredere, fă-ți un profil cât mai bun, aplică la castingurile potrivite pentru tine și proiectele vor veni! 😊

Recomandarea noastră, dacă nu ai experiență:

Este foarte important să urci să urci pe profilul tău un scurt “About me” video de prezentare, în care să spui despre tine, de ce îți dorești să intri în această lume, ce proiecte crezi că ți s-ar potrivi și ce te recomandă, de exemplu: vocea și talentul! 😂

Și imaginea? Nu uita de poze & video de prezentare, sunt esențiale!

Procentajul de completare al profilului crește proporțional cu calitatea materialelor foto - video de prezentare pe care le-ai urcat.

Calitatea este mai importantă decât numărul, recomandăm sa urci numai pozele și video-urile bune calitativ, conform cu standardele din industrie. Exclus poze cu filtre și prelucrate, gen Instagram sau video-uri Tik Tok. Nu se acceptă, nu le urca, vor fi șterse.

Ce e “must”?

  • Urcă 5 poze recente și clare cu tine, să ți se vadă bine trăsăturile feței și ochii.
  • Selecteaz-o pe cea mai bună ca poză de profil, aceasta e prima poză pe care o văd directorii de casting, regizorii și profesioniștii din industrie, prima impresie pe care și-o fac despre tine. Știi cum e, ca la prima întâlnire! 😊
  • Fă-ți un video scurt. Da, nimic complicat, doar tu natural. Ai nevoie de un telefon și o lumină bună. E simplu! Arată-le că ești relaxat în fața camerei. 😉

Ai aici un întreg articol despre cum să-ți construiești o imagine cu care să te prezinți ca un adevărat profesionist și să iei castingurile: Cum să fie pozele și videourile de prezentare pe profilul tău, ca să iei castingurile?

Concluzia

  • Ai un procentaj de completare al profilului mare? Apari printre primii în lista de casting, ești în față și ai șanse mult mai mari de a lua un job.
  • Ai un procentaj mai mic de completare al profilului? Apari printre ultimii în lista de casting și nu ai nicio garanție că vei fi văzut. Astfel, ai șanse reduse de a lua un job.

Lucrează la profilul tău și astfel te vei conduce singur către mai multe joburi pe The Cast List!

Citește în Help Center secțiunile referitoare la construirea profilului. Verifică și celelalte Articole pentru a fi cât mai bine pregătit la castinguri. De tine depinde să iei joburile!

Fingers crossed! 🤩