3 pași de urmat pentru a juca într-un film sau o reclamă

This article is available only in Romanian.

Te-ai imaginat vreodată jucând o scenă alături de actorul tău preferat? Ți-a plăcut un film atât de tare încât să zici: “Ce mi-ar fi plăcut să joc și eu în el!”? Ai să razi, dar… te-ai imaginat vreodată pe scena Oscarurilor acceptând premiul pentru “Cel mai bun actor” și te-ai și gândit ce speech ai avea?

Nu există pasionat de acest domeniu care să nu fi trăit emoțiile de mai sus. Dacă te regăsești în aceste trăiri și îți dorești să joci “pe bune” în filme și reclame, află că poți să obții roluri și să îți îndeplinești visul!

Mai jos ai 3 pași de bază pe care să îi urmezi, treci la acțiune, nu doar visa 😃:

1. Înregistrează-te pe o platformă de casting.

The Cast List este singura platformă internațională de casting dedicată în primul rând actorilor, artiștilor și talentului românesc, cu ei și despre ei, pentru vizibilitatea și promovarea talentelor locale! Click aici pentru înregistrare: https://www.thecastlist.com/register.(Notă importantă: platforma nu percepe nicio taxă la înregistrare și nu oprește ulterior niciun fel de comision din banii talentului).

Platforma îți oferă șansa să joci în producții, atât locale și internaționale, alături de actorii tăi preferați. Ai un profil online, participi automat la castinguri. Profilul tău este vizibil și promovat către toți directorii de casting, regizorii, producătorii și profesioniștii din industria media, cinematografică & advertising. Aceștia sunt mereu în căutare de fețe și talente noi care să dea viață personajelor din producțiile lor! Cu cât participi la mai multe castinguri, cu atât îți cresc șansele de a lua roluri și a juca în filmele, serialele și reclamele preferate!

Producțiile realizate până acum pe platforma The Cast List pot fi vizualizate aici: Showreel de prezentare și Portofoliu.

Click & Joci!

2. Află secretele industriei și fii parte din ea 😊

Pentru a pătrunde într-un domeniu nou, cel mai bine este ca înainte să te documentezi despre cum funcționează acea industrie, să îi afli toate secretele. De exemplu: asigură-te că știi diferența dintre joburi și că ți-ai ales jobul potrivit pentru tine. Citește despre ce înseamnă o zi de filmare, mai ales dacă până acum nu ai avut nicio experiență în acest domeniu. Află ce înseamnă un proces de casting.

Mai multe informații despre domeniu, joburi și ce înseamnă o zi de filmare găsești aici: Cum îți alegi castingurile și joburile potrivite pentru tine și cu cât este plătit fiecare?, Cum setezi și comunici bugetul minim pe care ți-l dorești pentru un job?, Ce înseamnă o zi de filmare? și Unde pot citi și mai multe despre acest domeniu?

După ce ai aflat aceste informații, e momentul perfect să treci la pasul următor, să-ți completezi cât mai bine profilul, să-l îmbunătățești:

3. Maximizează-ți șansele de a lua un casting și un job: Fă-ți un profil online cât mai bun!

Completează cât mai multe câmpuri în profilul tău online, oferă profesioniștilor din industrie cât mai multe informații corecte și actuale despre tine. Urcă minim 3 poze recente și clare cu tine, să ți se vadă bine trăsăturile feței și ochii. Selecteaz-o pe cea mai bună ca poză de profil, aceasta e prima poză pe care o văd directorii de casting, regizorii și profesioniștii din industrie, prima impresie pe care și-o fac despre tine, știi cum e, ca la prima întâlnire! 😊 Fă-ți un video scurt, da, nimic complicat, doar tu natural, ai nevoie de un telefon și o lumină bună. E simplu! Arată-le că ești relaxat în fața camerei. 😉

Mai multe informații despre cum să îți construiești un profil ideal găsești la secțiunile: Înregistrarea - Cum creez profilul meu de Actor/Talent? și Gestionarea contului și profilului meu.

Citește și acest articol pentru a afla cum influențează accesul la castinguri calitatea profilului tău: Cum să iei un casting și un job prin The Cast List?

Gata, acum este doar o chestiune de timp până când vei lua un casting și vei juca “pe bune”! 🎥🎞️📺

Cu un profil bun și perseverență, nu ai cum să nu iei un casting și un job!

Adu-ți aminte că jobul unui artist este să participe la castinguri și până și cei mai renumiți artiști au fost refuzați la începutul carierei lor! Despre Fred Astaire s-a spus: “Can't sing. Can't act. Slightly balding. Can dance a little.”​. Acest lucru nu l-a împiedicat să devină una dintre cele mai mari legende ale Hollywood-ului și Broadway-ului.

Dacă se întâmplă să fii propus pe mai multe joburi, dar să nu te selecteze pe niciunul 😔, nu te descuraja! Trebuie să știi ce vrei, să fii hotărât și perseverent, să nu renunți. Până la urmă vei fi ales, crezi în tine! 😉

După aceea, seriozitatea va face diferența. Atât timp cât îți respecți angajamentele luate, nu vei încurca producțiile și profesioniștii din industrie care doresc să te distribuie, cu siguranță vei fi pe o pantă ascendentă, vei fi ales la joburi și vei filma.

Ne vedem la Oscar! 🤩