Cum să iei un casting și un job prin The Cast List?

This article is available only in Romanian.

Dacă citești acest articol, deja ai făcut un mare pas! Vei învăța cum să iei un proiect prin platforma The Cast List urmând câteva reguli simple.

Îți faci profil pe The Cast List.

Ești pe singura platformă internațională de casting dedicată promovării talentului românesc. Ce altă modalitate mai bună de a te face cunoscut și remarcat, dacă nu aceasta? Platforma este accesată de întreaga industrie de film și advertising, este deschisă către toți profesioniștii din domeniu, de la regizori și producători, la agențiile de casting sau directorii de casting, din toate colțurile lumii 🌎. O singură platformă de casting și ești vizibil către întreaga industrie.

Îți crești vizibilitatea profilului tău.

Gata, te-ai înregistrat? Verifică în Dashboard procentajul de completare al profilului tău. Este un prim factor important pentru a te asigura că ești vizibil, că profilul tău este văzut de directorii de casting, regizorii și profesioniștii din industrie!

  • Ai sub 50% procentajul de completare al profilului? NU ești vizibil în căutările de casting (ai “Profile visibility”= “Hidden from Search”) => nu te vede nimeni, nu iei joburi;
  • Ai peste 50% procentajul de completare al profilului? Bun! 😊 Ești vizibil în căutările de casting (ai “Profile visibility”= “Visible in Search”) => vei fi propus pe proiecte => iei joburi.

Cu cât procentajul de completare al profilului este mai mare, cu atât șansele tale de a lua un job cresc!

Având 50% procentajul de completare al profilului, da, apari în căutările de casting, dar, din cauza faptului că apari la finalul rezultatelor, nu există o certitudine că vei fi și văzut.

De ce?

Primele talente care apar în căutările de casting sunt cele care au procentajul de completare al profilului cât mai mare. Talentele sunt listate în ordine descrescătoare, de la cele care au procentajul cel mai mare până la cele care îl au numai 50%.

De ce e important să apari printre primii? Ei bine, sincer vorbind, concurența este mare. Dacă în urma unei căutări, au rezultat câteva sute de talente care se încadrează pe tipologie, poți să deduci lejer că nu va avea nimeni timpul necesar și răbdarea să vadă fiecare profil în parte, poate la cei cu procentajul de completare al profilului 50% nu se mai ajunge.

Îți crești calitatea profilului tău.

Cât de bun este profilul tău, ce calificativ a primit la “Profile Quality”? Tot în Dashboard mergi pentru a vedea cât de bun este profilul tău, acesta este al doilea factor important în a te face vizibil pentru a lua cât mai multe castinguri și a-ți maximiza șansele la un job.

În funcție de calificativul pe care profilul tău l-a primit în urma verificării de către reprezentantul The Cast List, vei apărea printre primii în căutările de casting sau… nu.

Există 7 calificative posibile care reflectă calitatea profilului tău (click pe fiecare pentru a înțelege ce înseamnă):

Asigură-te că ai un calificativ cât mai bun, un profil cât mai bine realizat. Afișarea profilelor în căutările de casting se face în funcție de acest calificativ. Astfel, primele apar cele mai bune profile, care au o calitate cât mai bună și sunt făcute conform standardelor din industrie, iar după aceea apar profilele mai puțin bune (cu condiția să aibă procentajul de completare al profilului minim 50%).

Ești printre primii pe lista de casting, ai șanse mari să iei un job!

Ordinea afișării profilelor în căutările de casting este în funcție de procentajul de completare al profilului și de calitatea profilului. Există un algoritm care ține cont de aceste două variabile și afișează prima dată talentele care au profilele cele mai calitative, bine făcute, cu informații cât mai complete, conform standardelor din industrie.

De ce?

Pentru că se presupune că cei care sunt foarte interesați să ia un casting și implicit un job, au motivație și ambiție, vor aloca importanță modului în care se prezintă în fața profesioniștilor din industrie, vor avea grijă ca profilul lor să fie complet din punct de vedere al informațiilor furnizate despre ei, cât și cu materiale foto-video bune, calitative, și astfel e normal ca aceștia să fie promovați, să apară primii în căutările de casting. Da, cei mai implicați, motivați, dedicați, apar primii. 😊

Concluzia:

  • Ai un procentaj de completare al profilului și un calificativ mai mare? Apari printre primii în lista de casting, ești în față și ai șanse mult mai mari de a lua un job.
  • Ai un procentaj mai mic de completare al profilului și/sau un calificativ mai slab? Apari printre ultimii în lista de casting, nu se știe dacă profilul tău ajunge să fie vizualizat mereu, ai șanse mai reduse de a lua un job.

Lucrează la aceste două variabile, procentajul de completare al profilului și calitatea profilului, astfel te vei conduce singur către primul tău job luat prin platforma The Cast List!

Citește în Help Center secțiunile referitoare la construirea profilului și ABC-ul industriei pentru a înțelege cum se construiește un profil astfel încât să ai procentajul cât mai mare și să obții calificativul cel mai bun:

Fingers crossed! 🤩