Despre The Cast List

Este o platformă de casting dedicată în primul rând actorilor, artiștilor și talentului românesc, cu ei și despre ei, pentru vizibilitatea și promovarea actorilor și talentelor locale.

The Cast List creează o interacțiune directă și rapidă între cererea și oferta de talente, este un tool modern ce redefinește întregul proces de casting (recrutare/selecție talente), simplificându-l complet.

The Cast List este accesată de producătorii, regizorii, directorii de casting, fotografii, toți profesioniștii din industria cinematografică sau media, advertising, TV în căutare de talente locale, actori, artiști profesioniști, dar și de actori amatori ori “real people”, adică toți acei oameni care pot juca într-un film sau într-o reclamă, fără a fi actori sau artiști profesioniști.

Platforma a apărut din necesitatea de a alinia castingul din România la piața internațională, mai ales în contextul noii legi tax incentive adoptată recent în România, țara noastră devenind mult mai atractivă pentru marile producții internaționale. Castingul, ca și întreaga industrie cinematografică, trebuia astfel aliniat la nivelul standardelor internaționale.

Pentru ca oricine are nevoie de un talent profesionist sau amator să îl poată găsi simplu, ușor și rapid: accesând o baza de date online cu talente și comunicând direct cu acestea.

Pentru ca actorul român și talentul local să poată fi promovați și vizibili!

Pentru că actorul român (majoritatea) și talentul local nu au profile într-o platformă internațională de casting, în care de regulă se cere o taxă de înscriere. Prin urmare nu au expunere, vizibilitate, nu au cum să se promoveze, nu sunt vizibili atunci când sunt căutați de regizori, producători sau directori de casting.

Platforma The Cast List are următoarele obiective și își dorește:

  • Promovarea talentului local, atât profesionist, cât și amator, pentru a-l face cât mai cunoscut și vizibil;
  • Actorul român și talentul local să aibă acces la cât mai multe castinguri, proiecte și roluri importante în producții internaționale sau locale;
  • Actorul român și talentul local să poată accesa castingurile liber, fără intermediari;
  • Producătorii, regizorii, directorii de casting, agențiile de casting și profesioniștii din industrie să poată accesa o bază de date cu talente, artiști profesioniști, cât și amatori, uniform prezentată și la nivelul standardelor internaționale, iar astfel castingul să fie făcut cu profesionalism;
  • O piață de casting normală, cu o concurență sănătoasă, în care selecția să fie bazată pe criterii de profesionalism! În care talentul, artistul cel mai bun să fie ales, toți având șanse egale!

Platforma, prin echipa sau colaboratorii săi, oferă și servicii conexe, tocmai pentru o mai bună reprezentare a artistului: ședințe foto și video, editare showreel, suport realizare self-tape, consultanță și multe altele, toate pentru a susține dezvoltarea și promovarea talentului local. Dacă ai nevoie de unul dintre serviciile de mai sus, accesează secțiunea dedicată acestora pentru mai multe informații sau transmite un email pe adresa: contact@thecastlist.com.