Explicații statusuri

Statusul “Proposed“ = “Propus” înseamnă că ești propus pentru un casting, de către responsabilul de casting. Ai apărut în căutările pentru un proiect pentru un anumit rol, te-ai potrivit pe descrierea personajului și profilul tău este acum propus spre vizualizare către cei care fac alegerile de casting (ex: regizor, producător, clientul final).

În statusul “Proposed“ = “Propus” primești:

  • notificare pe profilul tău din platformă că ai fost propus pe un anumit rol. Verifică “Clopoțelul” din colțul din dreapta sus pentru a citi notificarea => apasă butonul “See project” din notificare și ți se va deschide pagina proiectului/rolului.

De asemenea, în pagina “Jobs” = “Joburile/Proiectele mele” => click pe butonul “View” = “Vezi” al proiectului => ți se deschide pagina proiectului/rolului. Pe lângă informațiile referitoare la proiect la care ai acces, aici ți se explică statusul în care ești și ce se dorește de la tine, în acest caz nefiind nevoie de nicio acțiune din partea ta.

Statusul “Proposed“ = “Propus” NU necesită nicio acțiune din partea ta, ești doar informat. Nu trebuie să suni sau să faci nimic. Așteaptă feedback-ul responsabilului de casting. Dacă vei fi considerat potrivit pentru acel rol, vei fi selectat pentru pasul următor și vei primi pe email și/sau sms instrucțiuni cu ce ai de făcut, cu ce ți se cere.

Statusul “Checking Availability” = “Se verifică disponibilitatea” înseamnă că ești considerat potrivit pentru rol și ți se cere să comunici disponibilitatea ta pentru proiect (pe perioada proiectului, pe bugetul alocat rolului etc.).

În statusul “Checking Availability” = “Se verifică disponibilitatea” primești:

  • sms care conține link către pagina proiectului, cât și email cu toate detaliile necesare, pentru că e nevoie de răspunsul tău rapid:
    => exemplu sms: Bună! Ești propus pe rol “Test rol 1” în filmul “Test proiect 1”. Se cere disponibilitatea ta! Răspunde-ne cât mai repede aici: “link pagină proiect”. Mulțumim, “Nume prenume responsabil de casting”, “Nume companie”;
    => informații email: ți se explică mai pe larg cum se accesează pagina proiectului, cât și la ce detalii trebuie să fii atent înainte de a trimite răspunsul tău. Sfat: ar fi indicat să citeșți email-ul atent.
  • notificare pe profilul tău din platformă în care ți se cere să comunici disponibilitatea pe un anumit rol. Verifică “Clopoțelul” din colțul din dreapta sus pentru a citi notificarea => apasă butonul “See project” din notificare și ți se va deschide pagina proiectului/rolului.

De asemenea, în pagina “Jobs” = “Joburile/Proiecte mele”, găsești statusul “Checking Availability” = “Se verifică disponibilitatea” marcat cu galben deoarece este necesară o acțiune din partea ta, trebuie să răspunzi dacă ești disponibil pentru proiect => click pe butonul “View” = “Vezi” al proiectului.

=> ți se deschide pagina proiectului/rolului. Pe lângă informațiile referitoare la proiect la care ai acces, tot aici ți se explică statusul în care ești și ce se dorește de la tine, în acest caz să ne răspunzi rapid dacă ești sau nu disponibil pentru acel proiect apăsând butonul “Disponibil” = “Available” sau “Indisponibil” = “Unavailable”.

Trebuie să răspunzi dacă ești disponibil sau nu pentru proiect.

Accesezi linkul primit prin sms și email pentru a intra în pagina proiectului sau accesezi proiectul direct din profilul tău din pagina “Jobs” = “Joburile/Proiectele mele” pentru a vedea toate informațiile despre proiect și a răspunde. Răspunsul tău este vizibil în timp real în platformă, în profilul tău, atât pentru client, cât și pentru toți cei implicați în casting, iar statusul tău se actualizează pe loc din “Checking Availability” = “Se verifică disponibilitatea” în “Available” = “Disponibil” sau “Unavailable” = “Indisponibil”, în funcție de ce răspuns dai.

Mai multe informații despre ce primești și cum poți răspunde găsești la întrebarea: Ce primesc când sunt în statusul “Checking Availability” = “Se verifică disponibilitatea”?.

Ai două variante de răspuns: “Disponibil” sau “Indisponibil” și cu precizarea motivului (dată, buget, exclusivitate) pentru care nu poți dacă ești în acest caz.

Răspunzi astfel:

=> dacă apeși butonul “Disponibil” = “Available” ți se va deschide o fereastră în care trebuie să apeși butonul “Confirmă” = “Confirm” pentru a trimite răspunsul tău afirmativ.

=> dacă apeși butonul “Indisponibil” = “Unavailable” ți se va deschide o fereastră în care trebuie să selectezi una dintre variante și să apeși butonul “Confirmă” = “Confirm” pentru a trimite răspunsul tău negativ.

=> butonul “Anulează” = “Cancel” te întoarce în pagina proiectului/rolului.

Dacă nu mai găsești sms-ul, nu este nicio problemă, verifică și pe email, ai primit și acolo linkul și informațiile. Nu îl găsești nici pe email? Nu-i nimic!

Nu ai nevoie neapărat de linkul către proiect primit în sms și email!

Poți să accesezi proiectul direct din profilul tău de pe platformă, mergi în pagina “Jobs” = “Joburile/Proiectele mele”.

Atenție! Ai nevoie de link și cod acces doar dacă nu ți-ai preluat contul încă (nu ai parola setată și nu poți intra pe profilul tău, în acest caz citește detaliile despre preluarea contului în secțiunea: Preluarea contului meu prin setarea parolei. Cum îmi preiau profilul transferat automat în platformă din baza de date a agenției On Vogue?.

Ține cont că indisponibilitatea apărută după ce ți-ai confirmat disponibilitatea este permisă doar în cazuri extreme, indicat este să rămâi disponibil pentru proiectele în care ai confirmat acest lucru. După 3 “răzgândiri” profilul tău va fi suspendat temporar, nu va mai apărea în căutările (search) pe proiecte.

Dacă totuși a intervenit o urgență: anunță cât mai repede printr-un telefon/sms/email responsabilul de casting al proiectului, de indisponibilitatea ta sau problemele apărute, acesta urmând să gestioneze corespunzător situația și eventual opera modificarea statusului tău pe proiect.

Notă: Platforma/sistemul automat nu-ți permite schimbarea statusului tău în “Indisponibil” = “Unavailable” după ce ai confirmat deja disponibilitatea sau chiar ai dat deja proba, deoarece se presupune că îți respecți angajamentele odată asumate.

Statusul “Available“ = “Disponibil” înseamnă că ai confirmat disponibilitatea ta pe un anumit proiect.

În statusul “Available“ = “Disponibil” primești:

  • notificare pe profilul tău din platformă că ți-ai schimbat statusul pe rol din “Checking Availability” = “Se verifică disponibilitatea” în “Available” = “Disponibil”. Verifică “Clopoțelul” din colțul din dreapta sus pentru a vedea notificarea.

În plus, în pagina “Jobs” = “Joburile/Proiectele mele” => click pe butonul “View” = “Vezi” al proiectului => ți se deschide pagina proiectului/rolului. Pe lângă informațiile referitoare la proiect la care ai acces, tot aici ți se explică statusul în care ești și ce se dorește de la tine, în acest caz nefiind nevoie de nicio acțiune din partea ta.

Statusul “Available“ = “Disponibil” NU necesită nicio acțiune din partea ta. Nu trebuie să suni sau să faci nimic. Așteaptă feedback-ul responsabilului de casting. Dacă se dorește să dai o proba de casting, vei fi informat pe email și sms și vei primi instrucțiuni cu ce ai de făcut sau ce ți se cere.

Statusul “Unavailable“ = “Indisponibil” înseamnă că ai transmis că ești indisponibil pe un anumit proiect. Când faci asta, ai de ales între 4 variante de selecție:

  • “Indisponibil” = “Unavailable” (în cazul în care nu dorești să spui de ce);
  • “Indisponibil - buget” = “Unavailable - budget” (în cazul în care nu accepți proiectul din cauza bugetului);
  • “Indisponibil - dată” = “Unavailable - dates” (în cazul în care nu ești disponibil în perioada proiectului);
  • “Indisponibil - exclusivitate” = “Unavailable - exclusivity” (în cazul în care îți rulează un proiect pentru care ai deja exclusivitate pe categorie de produs și coincide cu cea de la acest proiect).

În statusul “Unavailable“ = “Indisponibil” primești:

  • notificare pe profilul tău din platformă că ți-ai schimbat statusul pe rol din “Checking Availability” = “Se verifică disponibilitatea” în “Unavailable“ = “Indisponibil”. Verifică “Clopoțelul” din colțul din dreapta sus pentru a vedea notificarea.

În plus, în pagina “Jobs” = “Joburile/Proiectele mele” => click pe butonul “View” = “Vezi” al proiectului => ți se deschide pagina proiectului/rolului. Pe lângă informațiile referitoare la proiect la care ai acces, tot aici ți se explică statusul în care ești și ce se dorește de la tine, în acest caz nu este nevoie de nicio acțiune din partea ta, nefiind disponibil pe proiect.

Statusul “Unavailable“ = “Indisponibil” NU necesită nicio acțiune din partea ta, tu nefiind disponibil pe acel proiect. Acest status este ireversibil, nu îți dă posibilitatea să îl schimbi, din “Indisponibil” nu poți să schimbi în “Disponibil”.

Statusul “Rejected“ = “Respins” înseamnă că cei în măsură să decidă aleșii pentru proiectul respectiv au considerat până la urmă că nu ești cea mai potrivită persoană pentru rolul respectiv, adică nu ești ales pentru acel rol. Nu o lua personal, mai sunt și alte roluri și proiecte, nu ai cum să le iei pe toate, ai răbdare, vine și rolul tău.

În statusul “Rejected“ = “Respins” primești:

  • notificare pe profilul tău din platformă că ți s-a schimbat statusul pe rol din statusul pe care l-ai avut anterior (statusul “Rejected“ = “Respins” poate să vină după mai multe statusuri, exemple: după Disponibil, după A dat audiție, după Shortlist etc.) în “Rejected“ = “Respins”. Verifică “Clopoțelul” din colțul din dreapta sus pentru a vedea notificarea.

În plus, în pagina “Jobs” = “Joburile/Proiectele mele” => click pe butonul “View” = “Vezi” al proiectului => ți se deschide pagina proiectului/rolului. Pe lângă informațiile referitoare la proiect la care ai acces, tot aici ți se explică statusul în care ești și ce se dorește de la tine, în acest caz, fiind respins pentru acest rol, nu este nevoie de nicio acțiune din partea ta.

Statusul “Rejected“ = “Respins” NU necesită nicio acțiune din partea ta. În cazul în care clientul se răzgândește, vei fi anunțat.

Statusul “Scheduling audition“ = “De programat audiție” înseamnă că ești considerat potrivit pentru un anumit rol și ai fost selectat să dai o proba de casting.

În statusul “Scheduling audition“ = “De programat audiție” primești:

  • sms care conține link către pagina proiectului, cât și email cu toate detaliile necesare, pentru că e nevoie de programarea ta rapidă:
    => exemplu sms: Bună! Ești selectat pentru proba casting pentru rol “Test rol 1” în filmul “Test proiect 1”! Programează-te cât mai repede la proba aici: “link pagină proiect”. “Nume prenume responsabil de casting”, “Nume companie”;
    => informații email: ți se explică mai pe larg cum se accesează pagina proiectului, cât și la ce detalii trebuie să fii atent înainte de a te programa. Sfat: ar fi indicat să citești email-ul atent.
  • notificare pe profilul tău din platformă că ți se cere disponibilitatea pe un anumit rol; Verifică “Clopoțelul” din colțul din dreapta sus pentru a citi notificarea => apasă butonul “See project” din notificare și ți se va deschide pagina proiectului/rolului.

În plus, în pagina “Jobs” = “Joburile/Proiecte mele”, găsești statusul “Scheduling audition“ = “De programat audiție” marcat cu galben deoarece este necesară o acțiune din partea ta, trebuie să te programezi la proba de casting => click pe butonul “View” = “Vezi” al proiectului.

=> ți se deschide pagina proiectului/rolului. Pe lângă informațiile referitoare la proiect la care ai acces, tot aici ți se explică statusul în care ești și ce se dorește de la tine, în acest caz să te programezi la casting apăsând butonul “Programează audiție” = “Select audition date” sau să trimiți un selftape în cazul în care nu poți să ajungi la casting fizic apăsând butonul “Upload selftape” = “Upload selftape” (urci selftape-ul pe rol).

Statusul “Scheduling audition“ = “De programat audiție” îți cere să te programezi la casting alegându-ți ziua și intervalul orar convenabil pentru tine sau să îți urci un selftape, în cazul în care nu poți să ajungi la castingul fizic sau ți-a fost recomandată această varianta.

În pagina proiectului ai butonul “Programează audiție” = “Select audition date” => click pe el, ți se va deschide o fereastră în care îți poți alege ziua și intervalul orar pe care îl preferi, urmând să primești sms cu data, intervalul orar și adresa la care are loc audiția.

Mai multe detalii despre cum să te pregătești pentru un casting sau selftape găsești în articolul: Pregătirea pentru casting și self-tape!

Ai primit mesaj și email că ești selectat să dai proba de casting și totuși nu te poți programa? Acest lucru se poate întâmpla din 2 motive:

  • Programul pentru audiții nu este momentan creat de responsabilul de casting și trebuie să verifici cu el acest lucru și să îl atenționezi, urmând ca el să te anunțe când poți intra din nou să te programezi;
  • Ai intrat mult prea târziu pe “Programează audiție”, audițiile având deja loc (exemplu: primești azi invitație la proba de casting care are loc doar mâine, dar tu încerci abia peste două zile să te programezi; în mod firesc, nu va mai fi posibilă programarea).

Dacă deja te-ai programat la probă și din diverse motive nu mai poți ajunge deloc, ai ca opțiune butonul: “Anulează audiția” = “Cancel Audition” => click pe el, iar statusul tău se transformă în “Audiție anulată”. Pentru informații suplimentare, ești rugat să anunți telefonic/sms/email responsabilul de casting care este situația ta.

Dacă nu mai poți ajunge în ziua și ora alese de tine și dorești să le schimbi, ai ca opțiune butonul: “Schimbă data și ora” = “Change date & hour” => click pe el, ți se deschide fereastră în care îți poți alege din nou ziua și intervalul orar pe care le preferi.

Mai multe detalii despre cum să te pregătești pentru un casting sau selftape găsești în articolul: Pregătirea pentru casting și self-tape!.

De asemenea, verifică secțiunea “Documente și Alte Fișiere” = “Documents and Other Files” din pagina proiectului/rolului pentru că acolo găsești: scenariul/scena pe care se dă proba de casting, descriere personaj, informații suplimentare din partea regizorului, NDA proiect (Non Disclosure Agreement - documentul prin care îți iei angajamentul de a nu dezvălui informații despre proiect, acestea fiind strict confidențiale) sau orice alt document legat de rol și proiect => click pe document și acesta se va descărca direct în device-ul tău.

În pagina proiectului ai butonul “Upload Selftape”. Atenție la formatul video: formate acceptate: MP4, AVI, MOV și WMV, iar dimensiunea maximă este de 500 MB. După ce îl vei urca, statusul tău se va actualiza în timp real în “A dat audiție”, iar videoclipul devine vizibil persoanelor implicate în proiect (regizor, producător, director de casting etc.).

Mai multe detalii despre cum să te pregătești pentru un casting sau selftape găsești în articolul: Pregătirea pentru casting și self-tape!.

Sistemul de casting permite urcarea unui singur selftape pe rol, de aceea, dacă ai o singură probă de dat, un singur scenariu de jucat, trebuie să incluzi acel scenariu într-un singur video, nu mai multe.

În situațiile în care trebuie să dai mai multe scene și sunt diferite, soluția în acest moment este ca responsabilul de casting să le monteze și să le urce el în locul tău.

De regulă, deadline-ul urcării selftape-ului îl găsești în pagina proiectului/rolului, în câmpul “Alte Detalii rol”, în zona de “Documente și Alte Fișiere” = “Documents and Other Files” sau îți va fi comunicat telefonic de către responsabilul de casting. Respectă deadline-ul impus și nu rata proiectul urcând selftape-ul mult prea târziu.

Poți șterge selftape-ul urcat apăsând butonul “Șterge selftape“ = “Delete selftape”. La ștergerea lui, statusul tău pe proiect se va transforma automat din “A dat audiție” = “Had Audition” în “Audiție anulată” = “Canceled audition”.

Poți înlocui un selftape apăsând butonul “Schimbă selftape” = “Change selftape”. Acest buton șterge și înlocuiește selftape-ul deja urcat cu cel pe care urmează să îl urci. Statusul tău rămâne “A dat audiție” = “Had Audition”.

Statusul “Audition Scheduled“ = “Audiție programată” înseamnă că ți-ai selectat ziua și intervalul orar pentru a da proba de casting.

În statusul “Scheduling audition“ = “De programat audiție” primești:

  • sms care conține ziua, ora și adresa unde are loc proba de casting, cât și email cu aceste detalii, dar și alte informații necesare;
    => exemplu sms: Programarea ta la probă casting pentru rolul “{nume rol}” este: {ora programării} {data programării}. Adresa: {adresa unde se ține proba de casting}. {nume și prenume responsabil rol}, {nume companie}.
  • notificare pe profilul tău din platformă că ți-ai setat proba de casting.

În plus, în pagina proiectului/rolului ți se explică statusul în care ești și detaliile programării.

Statusul “Audition Scheduled“ = “Audiție programată” îți cere doar să te prezinți la casting în data și la ora stabilite, până atunci pregătește-te!

Mai multe detalii despre cum să te pregătești pentru un casting găsești în articolul: Pregătirea pentru casting și self-tape!.

Statusul “Had Audition“ = “A dat audiția” înseamnă că te-ai prezentat la proba de casting și aceasta ți-a fost urcată pe rol, în proiect, sau înseamnă că ți-ai urcat un selftape pe acel rol.

În statusul “Had Audition“ = “A dat audiția” primești:

  • notificare pe profilul tău din platformă că ți-ai setat proba de casting.

În plus, în pagina proiectului/rolului ți se explică statusul în care ești și ce se dorește de la tine, în acest caz nefiind nevoie de nicio acțiune din partea ta, tu susținând deja proba de casting pentru acel rol => click pe video pentru a vizualiza proba de casting dată de tine.

Statusul “Had Audition“ = “A dat audiția” nu necesită nicio acțiune din partea ta. Așteaptă feedback-ul responsabilului de casting.

În cazul în care te-ai programat și ai dat o probă de casting în studio, iar responsabilul de casting ți-a urcat-o pe rol, nu ai posibilitatea de a o șterge sau schimba.

În cazul în care ți-ai urcat un selftape și nu ești mulțumit de el, ai posibilitatea de a-l schimba sau de a-l șterge cu ajutorul butoanelor “Change selftape” = “Schimbă selftape” și “Delete selftape” = ““Șterge selftape”.

Mai multe informații referitoare la aceste două butoane găsești la întrebările: Cum pot șterge un selftape? și Cum pot înlocui un selftape?.

Recallul reprezintă a doua probă de casting. Cei în măsură să ia deciziile de casting pe proiectul respectiv au triat din talentele care au dat prima probă de casting și vor să mai vadă o parte dintre ele la a doua probă de casting.

Mai multe detalii despre ce este recallul și cum să te pregătești pentru el găsești aici: https://www.thecastlist.com/what-is-recall.

Statusurile referitoare la recall (“Scheduling Recall” = “De programat recall, “Recall Scheduled” = “Recall programat”, “Didn’t Come at Recall” = “Nu a venit la recall”, “Canceled Recall” = “Recall anulat” și “Had recall” = “A dat recall”) sunt identice ca acțiuni și informații cu statusurile referitoare la proba de casting (Scheduling Audition” = “De programat audiție”, “Audition Scheduled” = “Audiție programată”, “Didn’t Come at Audition”= “Nu a venit la audiție”, “Canceled Audition” = “Audiție anulată”, “Had Audition” = “A dat audiția”), de aceea, orice întrebare pe care o ai în ceea ce privește recallul, își va găsi răspunsul în întrebările care au focus pe audiție.

Statusul “Shortlist“ = “Pe lista scurtă” înseamnă că ești pe lista din care se va alege finalistul pentru rolul respectiv. Din câte propuneri au existat inițial, mai rămân câțiva preferați, considerați cei mai potriviți și din acei câțiva se va alege finalistul.

În statusul “Shortlist“ = “Pe lista scurtă” primești:

  • sms care te informează că ești pe lista scurtă pentru rol și ți se reamintește perioada proiectului, cât și email cu aceste detalii, dar și alte informații necesare;
    => exemplu sms: Ești pe shortlist pentru rolul "{nume rol}" din {tip proiect: film etc.} "{nume proiect}"! Asigură-te că rămâi disponibil pe {dată filmare}! {nume și prenume responsabil rol} {nume companie}.
  • notificare pe profilul tău din platformă că ești pe lista scurtă.

În plus, în pagina proiectului/rolului ți se explică statusul în care ești și ce se dorește de la tine, în acest caz nefiind nevoie de nicio acțiune din partea ta, doar să rămâi disponibil pentru acel rol.

Statusul “Shortlist“ = “Pe lista scurtă” NU necesită nicio acțiune din partea ta.

Atenție! Nu uita că ai confirmat disponibilitatea ta pentru rolul respectiv, de aceea, asigură-te că nu ai alte angajamente în perioada menționată. Menține-ți disponibilitatea pentru proiectul respectiv, până la aflarea deciziei finale.

Așteaptă feedback-ul responsabilului de casting sau urmărește în platformă schimbarea statusului pentru că urmează să fii anunțat dacă ești printre finaliștii aleși.

Statusul “Finalist” = “Finalist” înseamnă că ai luat rolul, felicitări, urmează să fii parte din proiect!

În statusul “Finalist” = “Finalist” primești:

  • sms care te informează că ai luat rolul și că vei fi sunat pentru detalii, cât și email care conține și alte informații necesare și în care ți se reamintește perioada de desfășurare a proiectului;
    => exemplu sms: Felicitări! Ai luat rolul "{nume rol}" în {tip proiect: film etc.} "{nume proiect}"! Te vom suna pentru detalii! {nume și prenume responsabil rol}, {nume companie}.
  • notificare pe profilul tău din platformă că ai fost ales

În plus, în pagina proiectului/rolului ți se explică statusul în care ești și ce se dorește de la tine, în acest caz să îți blochezi data/datele menționate în rolul respectiv.

Statusul “Finalist” = “Finalist” NU necesită nicio acțiune din partea ta, dar atenție, nu uita că urmează un job/proiect pentru care ți-ai luat un angajament și pentru care ai confirmat disponibilitatea ta!

Responsabilul de casting sau clientul va lua legătura cu tine ca să stabiliți toate detaliile necesare pentru demararea proiectului.

Statusul “Canceled audition” = “Audiție anulată” înseamnă că inițial te-ai programat pentru o probă de casting și ulterior ai anulat-o dând click pe butonul “Cancel audition” din pagina rolului respectiv sau este posibil să se răzgândească clientul între timp, să nu te mai considere potrivit din diverse motive (exemplu: se poate întâmpla ca pe parcursul proiectului să se schimbe tipologia personajului, iar tu să nu te mai potrivești pe noile cerințe) pentru acel rol și să îți anuleze audiția.

În statusul “Canceled audition” = “Audiție anulată” primești:

  • notificare pe profilul tău din platformă că ți s-a schimbat statusul pe rol din “Audition Scheduled” = “Audiție programată” în “Canceled audition” = “Audiție anulată”. Verifică “Clopoțelul” din colțul din dreapta sus pentru a vedea notificarea.

În plus, în pagina proiectului/rolului ți se explică statusul în care ești și ce se dorește de la tine, în acest caz te poți reprograma sau îți poți urca un selftape.

Statusul “Canceled audition” = “Audiție anulată” îți pune la dispoziție 2 posibilități:

  • să faci o altă programare pentru proba de casting apăsând butonul “Schedule audition” = “Programează audiție”;
  • să îți uploadezi un selftape apăsând butonul “Upload Seltape”.

ATENȚIE! În cazul în care butonul “Schedule audition” = “Programează audiție” nu funcționează (ți se afișează un mesaj de atenționare) înseamnă că programul de audiții nu este disponibil: ori s-au încheiat audițiile pentru rol, nu se mai dau probe de casting pentru rolul respectiv, ori posibil să fie momentan “suspendate” de responsabilul de casting care nu a hotărât încă dacă mai vrea sau când vrea audițiile.

Mai multe detalii despre selftape-uri găsești la întrebările: Cum îmi urc un selftape?, Câte selftape-uri pot urca pe rol?, Până când trebuie să urc selftape-ul?, Cum pot șterge un selftape?, Cum pot înlocui un selftape?.

Statusul “Canceled recall” = “Recall anulat” este identic ca explicații și acțiuni cu statusul “Canceled audition” = “Audiție anulată”, recallul fiind de fapt o a doua probă de casting.

Mai multe informații despre acest status găsești la întrebările: Ce înseamnă statusul “Canceled audition” = “Audiție anulată”?, Ce primesc când sunt în statusul “Canceled audition” = “Audiție anulată”?, Ce trebuie să fac dacă am statusul “Canceled audition” = “Audiție anulată”?.

Statusul “Didn’t come at audition” = “Nu a venit la audiție” înseamnă că ai avut o programare pentru a da o probă de casting, iar tu nu te-ai prezentat și nici nu ai anunțat responsabilul de casting de situația ta.

Pentru a evita această situație, cât încă ești în statusul “Audition scheduled” = “Audiție programată”, adică statusul anterior acestuia:

În cazul în care acest status “Didn’t come at audition” = “Nu a venit la audiție” ți-a fost atribuit greșit, tu dând proba de casting, anunță responsabilul de casting sau scrie un email pe adresa: contact@thecastlist.com.

În statusul “Didn’t come at audition” = “Nu a venit la audiție” primești:

  • notificare pe profilul tău din platformă că ți s-a schimbat statusul pe rol din “Audition Scheduled” = “Audiție programată” în “Didn’t come at audition” = “Nu a venit la audiție”. Verifică “Clopoțelul” din colțul din dreapta sus pentru a vedea notificarea.

În plus, în pagina proiectului/rolului ți se explică statusul în care ești și ce se dorește de la tine.

În statusul “Didn’t come at audition” = “Nu a venit la audiție” nu mai ai posibilitatea de a răspunde direct în platformă, astfel este recomandat să anunți responsabilul de casting care este situația ta și de ce nu ai ajuns la programarea de casting deja setată și să verifici cu el dacă mai este necesar să dai proba de casting sau nu. În cazul în care clientul încă dorește să primească proba ta de casting, responsabilul de casting îți poate schimba statusul în “Scheduling Audition” = “De programat audiție” și astfel vei relua procesul de programare sau îți poți uploada un selftape.

Statusul “Didn’t come at recall” = “Nu a venit la recall” este identic ca explicații și acțiuni cu statusul “Didn’t come at audition” = “Nu a venit la audiție”, recallul fiind de fapt o a doua proba de casting.

Mai multe informații despre acest status gasești la întrebările: Ce înseamnă statusul “Didn’t come at audition” = “Nu a venit la audiție”?, Ce primesc când sunt în statusul “Didn’t come at audition” = “Nu a venit la audiție”? și Ce trebuie să fac dacă am statusul “Didn’t come at audition” = “Nu a venit la audiție”?.

Statusul “Didn’t answer” = “Nu a răspuns” înseamnă că s-a încercat comunicarea cu tine și nu s-a primit niciun răspuns din partea ta. Atunci când ești în statusuri care îți cer răspunsul sau o acțiune din partea ta (verifică care sunt aceste statusuri la întrebarea: Care sunt statusurile în care eu trebuie să răspund?), iar tu nu răspunzi în timp util, se încearcă și contactarea ta telefonică, însă la fel nu există niciun răspuns, ți se atribuie statusul “Didn’t answer” = “Nu a răspuns”.

Sfat: răspunde cât de repede poți atunci când ești în statusuri la care se așteaptă răspunsul tău astfel încât să nu pierzi oportunitatea de a participa la proiect.

În statusul “Didn’t answer” = “Nu a răspuns” primești:

  • notificare pe profilul tău din platformă că ți s-a schimbat statusul pe rol din statusul precedent pe care îl aveai, statusuri ca: “Checking availability” = “Se verifică disponibilitatea”, “Scheduling Audition” = “De programat audiție”, “Scheduling Recall” = “De programat recall” în “Didn’t answer” = “Nu a răspuns”. Verifică “Clopoțelul” din colțul din dreapta sus pentru a vedea notificarea.

În plus, în pagina proiectului/rolului ți se explică statusul în care ești și ce se dorește.

În statusul “Didn’t answer” = “Nu a răspuns” nu mai ai posibilitatea de a răspunde direct în platformă, poți doar să contactezi responsabilul de casting și să îi explici situația ta. Dacă ești interesat și disponibil pentru proiect, la solicitarea ta, responsabilul de casting îți poate atribui statusul anterior avut, prin care să poți comunica răspunsul tău în platformă, din pagina proiectului/rolului, bineînțeles în măsura în care acel rol încă mai este valabil și nu s-a închis castingul pentru el.

În cazul în care acest status ți-a fost atribuit greșit, anunță responsabilul de casting sau scrie un email pe adresa: contact@thecastlist.com.