Notificări in platforma THE CAST LIST

Notificările sunt:

  • informări generale despre profilul tău pe care le primești automat de la platformă (exemple: să îți verifici adresa de email după ce te-ai înregistrat pe platformă, să nu uiți să îți urci un “About me video” pe profil etc.);
  • informări despre proiectele pe care ești propus, pe care le primești de la cei care își desfășoară proiectele pe platformă, pentru a fi la curent cu evoluția castingurilor tale.

În profilul tău, ai în colțul din dreapta sus, un “Clopoțel” = “Notificări”. Punctul roșu de deasupra clopoțelului înseamnă că ai notificări noi necitite.

În profilul tău, ai în colțul din dreapta sus, un “Clopoțel” = “Notificări” => click pe clopoțel, astfel vezi notificările, atât despre proiecte, cât și cele despre profilul tău sau alte comunicări importante.

Da. De fiecare dată când ești propus pentru un proiect, primești notificare. Mergi pe profilul tău => click pe “Clopoțel” = “Notificări” și le vei vedea. De asemenea, proiectul nou pe care ai fost propus îți apare în pagina de “Jobs” = “Joburile/Proiectele mele”.

Apasă butonul “Dismiss”. Odată ștearsă, notificarea nu-ți va mai apărea.

Sms-uri si Email-uri pe care le primesc

Primești un sms pe numărul de telefon trecut în profilul tău în 2 cazuri:

  • de fiecare dată când ți se cere un răspuns, când e nevoie de o acțiune din partea ta. Mai multe informații despre statusurile care necesită un răspuns găsești la întrebarea: Care sunt statusurile în care eu trebuie să răspund?;
  • de fiecare dată când trebuie să fii informat referitor la derularea procesului de casting (exemplu: după ce ți-ai programat audiția și statusul tău se schimbă din “Scheduling Audition” = “De programat audiție” în “Audition Scheduled” = “Audiție programată”, primești un sms în care ți se comunica detaliile programării: ora, ziua și adresa unde are loc proba de casting).

Primești sms pentru ca informația să ajungă rapid la tine și pentru că este nevoie de un răspuns rapid din partea ta. În această industrie totul este foarte dinamic, un răspuns de la tine este așteptat foarte rapid, imediat, în maxim câteva ore, nu aștepta zile.

Sms-ul este transmis automat de un sistem, prin platformă (serviciul automatizat de mesaje al platformei). Decizia de transmitere a sms-urilor este luată însă de responsabilul de casting (client, producător, regizor, director de casting etc.) al proiectului respectiv, atunci când el vrea să știe răspunsul tău. Exemplu: vrea să verifice disponibilitatea anumitor talente propuse pentru un rol sau dorește să comunice rapid către talentele selectate data și ora în care se pot programa la proba de casting.

Sms-ul este semnat cu numele persoanei care a decis transmiterea lui, adică responsabilul de casting pentru proiectul respectiv, de regulă un director de casting sau coordonator/asistent de casting.

Există situații în care e posibil ca acesta să nu dorească să precizeze numele lui, într-o faza incipientă a castingului, dar primești toate celelalte informații necesare despre proiect.

Foarte repede! Imediat ce ai văzut mesajul, nu sta pe gânduri, acționează! De regulă totul se întâmplă foarte repede, castingurile și proiectele sunt foarte dinamice, uneori se filmează de pe o zi pe alta, iar, dacă tu nu răspunzi rapid, s-ar putea să pierzi șansa de a participa la proiect. De cele mai multe ori se așteaptă ca tu să răspunzi în câteva ore, maxim 24 h, în niciun caz în câteva zile.

NU trebuie să răspunzi la sms-ul primit printr-un reply la numărul de telefon de pe care l-ai primit.

Comunică răspunsul tău în pagina de “Jobs” = “Joburile/Proiectele mele”, astfel: accesează linkul pe care l-ai primit în sms, link care te direcționează către pagina proiectului din profilul tău și răspunde acolo. Exemplu mai jos pentru statusul: “Checking availability” = “Se verifică disponibilitatea”.

Sms-ul este transmis de un sistem automat și vine de pe un număr de telefon alocat de acest sistem. Dacă răspunzi printr-un reply la acel număr, răspunsul tău nu va fi citit de nimeni, nefiind un număr de telefon alocat unei persoane fizice. Răspunsul tău se va pierde în centrală/sistem și nu va ajunge la responsabilul de casting. Sistemul de comunicare este de tip one way (într-o singură direcție, de la platformă către talent, nu și invers), nu permite primirea de mesaje sub formă de reply/răspuns.

Sms-ul este transmis de un sistem automat și vine de pe un număr de telefon alocat de acest sistem. Dacă vei suna pe acel număr de telefon, apelul tău nu poate fi preluat de nimeni, pentru că suni la o centrală. Sistemul de comunicare este de tip one way (de la platformă către talent, nu și invers), ce nu permite primirea de apeluri telefonice.

Nu. Nu e nevoie să suni, pentru că răspunsul tău îl dai în pagina proiectului și el e vizibil automat în timp real pentru toți cei implicați în proiect care trebuie să afle răspunsul tău. Nu suna responsabilul de casting dacă nu e cazul. De multe ori acesta este “contra cronometru” și fiind sub presiunea termenelor limită, nu are timpul necesar pentru a te suna sau discuta cu tine, decât dacă este neapărat necesar sau ai o situație specială care necesită comunicarea cu el.

Sms-ul automat este o metodă mult mai rapidă și eficientă de comunicare.

Accesând linkul pe care îl primești, adică Pagina de prezentare a proiectului/rolului din profilul tău, vezi absolut toate detaliile despre proiect și rol. Imaginează-ți cum ar fi și de cât timp ar avea nevoie responsabilul de casting ca să sune la fiecare dintre cei pe care dorește să îi verifice/propună și să transmită toată lista de informații despre proiect/rol repetând la fiecare același discurs. Nu ar avea timpul necesar, ar depăși termenele.

În plus, linkul și implicit Pagina de prezentare a proiectului/rolului le poți accesa oricând dorești și poți răspunde oricând poți. Pe când o comunicare telefonică ar fi condiționată de disponibilitatea simultană a ambilor. Mai mult, odată ce ai transmis răspunsul tău în platformă, acesta este vizibil automat în timp real pentru toți cei implicați în procesul de casting, nu e nevoie de altă comunicare separată între ei ca să se afle răspunsul tău, îl află toți instant. Acestea sunt doar câteva dintre avantajele platformei și a sistemului de comunicare automată, împrietenește-te cu el, te va ajuta!